top of page
Buscar
  • Basquemountains

EUSKADIKO 23 MICHELIN IZARRAK (2019)

Actualizado: 22 abr 2020



Gogoratzen al duzu gurpilen pneumatikoak erositakoan, dohainik eskainitako gida publizitarioak? Michelin gida 1900.urtean sortu zen, hala ere, 20 urte igaro ziren jatetxeei buruzko informazioa barneratu arte. Ikuskatze anonimoak egiten zituzten eta, bai azpiegiturak baita produktu eta zerbitzuaren kalitatea ere balioztatzen zuten.

Geroago, 1926.urtean, izarraren sinboloa sortu zuten eta, zigilu bezala, munduko toki hoberenak nabarmentzeko erabiltzen hasi zen gaur egun arte.


Jarraian, Euskadiko 1,2 eta 3 izar dituzten jatetxeen zerrenda aurkezten dizugu.

Adi egon!



3 MICHELIN IZARREKO JATETXEAK:


Akelarre


Kokapena: Donostia/San Sebastián (Gipuzkoa)

Chef: Pedro Subijana

Espezialitatea: Ganbak lekekin uxual sutara eta itsas arrabak. Legatza alga lurrunetan, plankton eta ostra hostoa. Jogurt-potoa hautsita, gatzatua eta fruitu gorriak.




Arzak


Kokapena: Donostia/San Sebastián (Gipuzkoa)

Chef: Juan Mari Arzak eta Elena Arzak

Espezialitatea: Txangurrua, legatza txitxirioekin eta txokolatezko "Chut" a.




Azurmendi


Kokapena: Larrabetzu (Bizkaia)

Chef: Eneko Atxa

Espezialitatea: Ostra, tartar eta likidotutako algak. Usakumea, duxelle eta egoskari lorak. Oliba baltzak, ardi-esnea eta kakaoa.




Martín Berasategui


Kokapena: Lasarte-Oria (Gipuzkoa)

Chef: Martín Berasategui

Espezialitatea: Zigala txingarretan itsastar hondo baten gainean koralen maionesarekin. Usakumea ikatz erara txikoria eta oliba ahamenekin. Almendra panelak garrapiñatu ukituekin eta izoztutako kanela.



2 MICHELIN IZARREKO JATETXEAK:


Mugaritz


Kokapena: Errenteria (Gipuzkoa)

Chef: Andoni Luis Aduriz

Espezialitatea: Zigala txingarretan itsastar hondo baten gainean eta koralen maionesa. Usakumea ikatz erara txikoria eta oliba ahamenekin. Almendra panelak garrapiñatu ukituekin eta izoztutako kanela.




MICHELIN IZAR BATEKO JATETXEAK:


Alameda


Kokapena: Hondarribia (Gipuzkoa)

Chef: Gorka eta Kepa Txapartegi

Espezialitatea: Txitxarroa zitrikoetan marinatua eta ozpinetutako entsalada. Eguneko harraina gisatutako gariarekin, perretxikoak eta barazkiak. Gazta, intxaurrak eta sagarra.




Amelia


Kokapena: Donostia (Gipuzkoa)

Chef: Paulo Airaudo

Espezialitatea: Arrautz melatua, ilar-malkoa eta gantz iberikoa. Oilasko hegoak, Topinambur eta txokolate zuria.




Andra Mari


Kokapena: Galdakao (Bizkaia)

Chef: Zuriñe García

Espezialitatea: Porru melatua tipula zukuarekin. Olagarro melatua ozpinez ondutako barazkiekin. Ipuru panakota, albaka gela eta almendra aparra.



Etxebarri erretegia


Kokapena: Atxondo (Bizkaia)

Chef: Victor Arguinzoniz

Espezialitatea: Txorizo freskoko tartarra. Angula txingarretan, Esne murriztutako izozkia erremolatxa zukuarekin.



Boroa


Kokapena: Amorebieta-Etxano (Bizkaia)

Chef: Jabier Gartzia

Espezialitatea: Angila ketua, ahuakatea espeziaz ondutako menbrillo errezelan eta foie gras zitrikoa. Begi haundia Zallako tipula moreaz beteta, ozpinetutako petaloak eta ilar cabiarra.




Elkano


Kokapena: Getaria (Bizkaia)

Chef: Aitor Arregi

Espezialitatea: Legatza kokotxak egosketa desberdinetan. Erreboiloa parrillan. Gazta izozkia eta infusioa.



Eme Be Barrote


Kokapena: Donostia (GIpuzkoa)

Chef: Martín Berasategui

Espezialitatea: Antxoa lasaña hotza barazkiekin eta euskal gazpatxoa. Arkume belaunpea azalore krematsu eta tandoori lurrarekin. Apio, pepino, sagar eta mendazko Gin tonika,




Eneko Bilbao


Kokapena: Bilbao (Bizkaia)

Chef: Eneko Atxa

Espezialitatea: Babarrunak eta odolostea azalore pil pil erara. Txerrikumea, albaka eta lorak. Marrubiak eta jogurta.




Eneko


Kokapena: Larrabetzu (Bizkaia)

Chef: Eneko Atxa

Espezialitatea: Tartar begetala. Legatza xirmendutan eta perretxikoak. Marrubiak eta jogurta.




Etxanobe Atelier


Kokapena: Bilbao (Bizkaia)

Chef: Fernando Canales y Mikel Población

Espezialitatea: Antxoa lasaña hotza tomate zopan. Bakailoa berenjenekin eta olibak. Lora-apeta, mihilua, marrubiak eta tomatea.



Kokotxa


Kokapena: Donostia/San Sebastián (Gipuzkoa)

Chef: Daniel López

Espezialitatea: Karramarro kurruskaria, kimchi eta kokoa. Lupia, ahuakatea, daikon eta lima. Erregaliza, mangoa, kakaoa eta fruta.



Marques de RIscal


Kokapena: ElCiego (Rioja Alavesa)

Chef: Francis Paniego

Espezialitatea: Ganba gorrizko carpaccioa tomate tartar, baratxuri eta ardau gorrizko cabiarraren gainean. Usakume errea erreserba tantekin hornituta. Mertxikondo izotz-edaria zurrakapotearekin.




Mina


Kokapena: Bilbao (Bizkaia)

Chef: Álvaro Garrido

Espezialitatea: Te gorrian eta oliba beltzan melatutako berenjena. Betizu txahal pastramia bere zuku eta ozpinetakoekin. Platanoa, kafea, tea eta oliba beltza.




Mirador de Ulía


Kokapena: Donostia/San Sebastián (Gipuzkoa)

Chef: Rubén Trincado

Espezialitatea: Bustitako zigala belar fresko-emultsioan yuzu perla eta iberiko ñabardurekin. Legatza kokotxa perrexil pestoarekin. Puztutako ogia eta txakoliñazko kristala. Kafe azala eta trufa zurizko ñabardurak.




Nerua


Kokapena: Bilbao (Bizkaia)

Chef: Josean Alija

Espezialitatea: Ostra, zainzuria, garagardoa eta lima. Txangurroa, ilarra eta ahuakatea. Sagar eta kanela flana mamizko izozkiarekin.




Zarate


Kokapena: Bilbao (Bizkaia)

Chef: Sergio Ortiz de Zarate

Espezialitatea: Arrautz trufatua patata pure, onddo, jamoi eta oliba olioaren gainean. Bakailo tripakiak bizkaitar erara. Ogi-torrada karamelizatua.




Zortziko


Kokapena: Bilbao (Bizkaia)

Chef: Daniel García

Espezialitatea: Oliba ketuan eta tipula aparran melatutako Zanburiña. Wagyu errekia, teriyaki salda eta ñokiak. Moskatel izozkia, makadamiako intxaur panakota eta mahats zukua.




Zuberoa


Kokapena: Oiartzun (Gipuzkoa)

Chef: Hilario Arbelaitz

Espezialitatea: Bieira krustazeo esentziaz hornituta. Lupia ardau gorriaz errea, orburuak, eta porru txikiak plantxan. Kafe irlandarra eta kafezko izotz-edaria.






11 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page